Smažený chřest


Nezvykle upravený chřest oživí váš jarní stůl a navíc je plný zdravých látek.
Nezvykle upravený chřest oživí váš jarní stůl a navíc je plný zdravých látek.
Porce
2 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    chřest 1svazek
    vejce 2ks
    olej na smažení
Pokyny
  1. Chřest oloupejte a odstraňte zdřevnatělé konce.
  2. Pak jej vložte do osolené vroucí vody, do níž jste přidali plátek citronu a lžičku cukru.
  3. Povařte přibližně 10 minut.
  4. Chřest nechte okapat v sítu, pak jej osušte, obalte v mouce, rozšlehaných a jemně osolených vejcích a nakonec ve strouhance.
  5. Obalené kousky chřestu usmažte v rozpáleném oleji dozlatova.
  6. Podávejte s jemně našlehanou bramborovou kaší.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*