Chřest s holandskou omáčkou


Decentní chuť chřestu nechte vyniknout s omáčkami. Nejtradičnější je holandská omáčka, takzvaná hollandaise. Je to jedna ze základních omáček francouzské kuchyně a kromě chřestu ji využijete zejména na pokrmy z ryb.
Decentní chuť chřestu nechte vyniknout s omáčkami. Nejtradičnější je holandská omáčka, takzvaná hollandaise. Je to jedna ze základních omáček francouzské kuchyně a kromě chřestu ji využijete zejména na pokrmy z ryb.
Porce
1 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Pokyny
  1. Nejdříve rozpusťte máslo a nechte vychladnout.
  2. Ve vodní lázni šlehejte žloutky s trochou vody (případně s vínem a kořením).
  3. Až žloutky napění, přimíchávejte postupně rozpuštěné máslo. Omáčku pak můžete znovu vyšlehat do hladka.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*