Zastřená vejce na toastu s opečenou šunkou a holandskou omáčkou, vejce Benedikt


Snídaně, na kterou se budete těšit od večera! Podávejte s čerstvým pečivem. Vejce Benedikt jsou také oblíbeným jídlem pro brunch.
Snídaně, na kterou se budete těšit od večera! Podávejte s čerstvým pečivem. Vejce Benedikt jsou také oblíbeným jídlem pro brunch.
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
Holandská omáčka
    žloutek 3ks
    vinný ocet 1lžička
    voda 20ml
    máslo 150g
    sůl 1špetka
Toast
    pečivo 4ks toastový chléb
    šunka 8plátků
    vejce 8ks
    pepř černý
Pokyny
Holandská omáčka
  1. Širší kastrůlek napustíme asi do poloviny vodou a dáme ji na plotnu vařit. Do střední kovové či skleněné misky vložíme vejce, citronovou šťávu, ocet, vodu a pomocí metly lehce prošleháme. Máslo dáme v menším kovovém hrnku rozpustit na další plotnu.
  2. Misku s vejci vložíme na kastrůlek s vroucí vodou, čímž vytvoříme takzvané vaření ve vodní lázni, a pomocí metly dále šleháme vejce do teplé husté pěny a trochu je osolíme. Když vejce zhoustnou, sundáme mísu z vodní lázně a ihned za stálého šlehání pomalu přiléváme horké máslo.
  3. Výsledná omáčka vypadá jako teplá, lesklá, hladká, a hlavně hustá pěna. Ke konci šlehání ji ještě dosolíme.
  4. Po dokončení ji odstavíme na teplejší místo, přikrytou fólií. Omáčku znovu neohříváme, mohla by se rychle srazit.
Toast
  1. Na talíř položíme teplý toast, na něj dva plátky opečené šunky, dvě zastřená vajíčka, vařená tři minuty v octem okyselené vodě.
  2. Vajíčka přelijeme silnou vrstvou čerstvě připravené holandské omáčky.
  3. Nakonec nameleme na omáčku trochu černého pepře a ihned podáváme.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*