Koprovka podle Pavla Býčka


Koprovka je tradiční recept. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře - Pavla Býčka.
Koprovka je tradiční recept. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře - Pavla Býčka.
Porce
2 porce
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
15 min
Suroviny
    smetana 500ml 31%
    bílé víno 100ml dle vlastní chutě
    vývar 100ml silný, hovězí nebo zeleninový
    brambora 7ks odrůda grenaille
    vejce 4ks vařená
    česnek 2stroužky
    cibule 2ks
    másla 1lžíce
    kopr 1hrst
    sůl 1lžíce na dochucení
    cukr 1lžíce na dochucení
Pokyny
  1. Cibuli si nakrájíme na tenké proužky.
  2. V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme cibuli.
  3. Přidáme česnek v celku, restujeme 2-3 minuty.
  4. Počkáme si na moment, kdy bude cibule zesklovatělá a přidáme koření - bobkový list a kuličky nového koření.
  5. Necháme spolu prohřát a přidáme víno a ocet a necháme úplně vyvařit.
  6. Vlijeme vývar a smetanu, lehce osolíme.
  7. Přidáme kopr nakrájený na menší kusy. Trochu kopru si necháme na zdobení.
  8. Omáčku dle potřeby zředíme vývarem a povaříme cca 5 min.
  9. Na troše másla si mezitím opečeme předvařené brambory.
  10. Omáčku stáhneme z plotny, přecedíme a dochutíme dle potřeby cukrem.
  11. Do talíře si naskládáme brambory doprostřed talíře, přidáme uvařené a přepůlené vejce.
  12. Přelijeme omáčkou a ozdobíme koprem.
  13. TIP: Vejce nechte vařit cca 6,5 minuty, bude mít krásně tekutý žloutek.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*