Pikantní kuřecí kousky v těstíčku

Pikantní kuřecí kousky v těstíčku

Pokud hledáte skutečně rychlý recept a milujete pikantní pokrmy, vyzkoušejte tato pikantní kuřecí prsíčka. Pro inspiraci jsme si odskočili do thajské kuchyně. Základem jsou kuřecí kousky, koriandr a chilli. A pro skutečné milovníky pálivých chutí doporučujeme namáčet kousky ještě v pálivé chilli omáčce, skvěle chutnají také s klasickou sójovou omáčkou.
Thajská chilli omáčka Sriracha

Thajská chilli omáčka Sriracha

Kdo má rád pálivá jídla, tomu doma nesmí chybět thajská chilli omáčka Sriracha. Můžeme si ji koupit v obchodě, nebo si udělat domácí. Výsledná chuť závisí na tom, po jakém druhu papriček sáhneme.
Lepkavá rýže s mangem

Kao Niew Mamuang

Pod thajským názvem Kao Niew Mamuang se skrývá nám už více známé Mango sticky rice neboli lepkavá rýže s mangem a kokosovým mlékem. Tuto pochoutku si můžete připravit i doma. Pusťme se do toho.
Thajská kari pasta

Thajská kari pasta

Thajská kuchyně se neobejde bez kari. Vybrat si můžeme červené, zelené nebo žluté. Thajské gastronomii vyznáme upřímnou lásku tím, že si kari pastu připravíme doma. Naučíme vás, jak na to.
Kari pasta, poklad z Orientu

Kari pasta, poklad z Orientu

Láká vás vyzkoušet si pravou indickou nebo thajskou kuchyni? Pak se určitě neobejdete bez kari pasty. Připravuje se z různých druhů koření a dodá pikantní chuť zelenině, drůbežímu masu i rybám. V lednici vám vydrží ve vzduchotěsné sklenici týden, zmrazená i několik měsíců.