Thajská chilli omáčka Sriracha


Kdo má rád pálivá jídla, tomu doma nesmí chybět thajská chilli omáčka Sriracha. Můžeme si ji koupit v obchodě, nebo si udělat domácí. Výsledná chuť závisí na tom, po jakém druhu papriček sáhneme.
Kdo má rád pálivá jídla, tomu doma nesmí chybět thajská chilli omáčka Sriracha. Můžeme si ji koupit v obchodě, nebo si udělat domácí. Výsledná chuť závisí na tom, po jakém druhu papriček sáhneme.
Porce
450 ml
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    chilli 300g
    ocet 70ml jablečný
    voda 4lžíce
    cukr 3lžíce
    česnek 2stroužky
    sůl 1,5lžičky
Pokyny
  1. Chilli papričky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme.
  2. Do mixéru vložíme papričky, česnek, sůl, cukr, 3 lžíce vody a vše rozmixujeme.
  3. Vzniklou pastu přendáme do předem vyvařené sklenice, zakryjeme ji potravinářskou fólií a necháme přibližně 4 dny kvasit na teplém místě, kam nejde příliš mnoho světla.
  4. Zkvašenou pastu vložíme opět do mixéru, přidáme jablečný ocet, důkladně rozmixujeme a směs přepasírujeme přes kovový cedník.
  5. Hotovou Srirachu přendáme do skleněné nádoby.
  6. Takto ji můžeme ji servírovat, nebo skladovat, i několik měsíců.
Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*