Thajská kari pasta


Thajská kuchyně se neobejde bez kari. Vybrat si můžeme červené, zelené nebo žluté. Thajské gastronomii vyznáme upřímnou lásku tím, že si kari pastu připravíme doma. Naučíme vás, jak na to.
Thajská kuchyně se neobejde bez kari. Vybrat si můžeme červené, zelené nebo žluté. Thajské gastronomii vyznáme upřímnou lásku tím, že si kari pastu připravíme doma. Naučíme vás, jak na to.
Porce
100 g pasty
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    česnek 5stroužků
    chilli 6ks papričky, bez semínek
    koriandr 4stonky čerstvý
    chilli 3 - 4ks papričky
    limetka 3listky kafrová
    galangal 2cm
    zázvor 2lžíce nasekaný
    kurkuma 2cm
    koriandr 2lžíce semínka
    římský kmín 1lžička
    pepř 1lžička bílý
    cibule 1ks červená
    pasta 1lžíce krevetová
    pepř 1lžíce zelený
Pokyny
  1. Cibuli, zázvor, galgán, kurkumu a čínský zázvor nakrájíme nahrubo. Citronovou trávu rozpůlíme a použijeme jen spodní polovinu.
  2. Semena koriandru, kmín a bílý́ pepř opražíme nasucho a necháme vychladnout. Poté vložíme do mixéru společně s ostatními ingrediencemi a vše pečlivě rozmixujeme.
V případě potřeby můžeme přidat trochu vody nebo oleje.Přidat můžeme trochu vody nebo oleje. Čerstvá kari pasta vydrží v lednici až 3 týdny.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*