Kuřecí paličky na zázvoru a medu


Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
60 minut
Suroviny
    med 5lžic
    olivový olej 6 lžic
    zázvor 2cm najemno nastrouhaný
    rozmarýn 1snítka
Pokyny
  1. Ve větší míse smícháme med, sójovou omáčku, najemno nakrájené chilli, přidáme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájený rozmarýn a zalijeme olivovým olejem.
  2. Vše promícháme, aby se ingredience spojily.
  3. Stehýnka omyjeme a osušíme.
  4. Vložíme do mísy a obalíme marinádou ze všech stran.
  5. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme marinovat v lednici (nejlépe přes noc).
  6. Poté stehna vyskládáme na plech a zalijeme zbytkem marinády.
  7. Pečeme 45 minut na 180 °C, poté zvýšíme teplotu na 230 °C a dopečeme dozlatova.
  8. Marinádu slijeme a přelijeme jí kuře na talíři.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*