Křupavé pečené kuře na citronech a rozmarýnu

Pečené kuře je klasikou. Chceme-li ho zkusit ozvláštnit, můžeme ho upéct na citronech. Vneseme si tak domů kousek léta. Vůně a chuť rozmarýnu a citrónu dodají chuti kuřete úplně nový rozměr. V jednom pekáči můžeme navíc připravit i přílohu. Jak na to?
Pečené kuře je klasikou. Chceme-li ho zkusit ozvláštnit, můžeme ho upéct na citronech. Vneseme si tak domů kousek léta. Vůně a chuť rozmarýnu a citrónu dodají chuti kuřete úplně nový rozměr. V jednom pekáči můžeme navíc připravit i přílohu. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuřecí stehna 4ks nebo čtvrtky
    brambory 1kg
    cibulka 500g malé
    citrónová šťáva 125ml nebo 3 - 4 citrony
    olivový olej 125ml extra panenský
    česnek 3ks stroužek
    rozmarýn 3ks čerstvý nebo 1/2 lžičky sušeného
    citrón plátky
Pokyny
  1. Kuřecí stehna nebo čtvrtky omyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme a vložíme do zapékací mísy.
  2. Z dobře omytého citronu nastrouháme kůru.
  3. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, citronovou kůrou a olivovým olejem.
  4. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  5. Cibulky oloupeme, a pokud jsou větší, můžeme je rozkrojit na poloviny.
  6. Brambory a cibulky rozdělíme mezi porce kuřete.
  7. Vše potřeme připravenou citronovou marinádou a posypeme natrhaným rozmarýnem.
  8. Následně ještě na kuře a brambory můžeme rozdělit několik plátků citronu.
  9. Pečeme asi 90 minut v předehřáté troubě na 180 - 200 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*