Toskánské gnudi v rajčatové omáčce


Výtečná toskánská specialita, která nadchne nejednoho nadšence sýrových pokrmů. Přesně to jsou lahodné italské gnudi.
Výtečná toskánská specialita, která nadchne nejednoho nadšence sýrových pokrmů. Přesně to jsou lahodné italské gnudi.
Porce
7 porcí
Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
1,5 hodiny
Suroviny
Suroviny na omáčku
    rajčata 400g krájená, v konzervě
    rajčata 4ks zralá
    česnek 2stroužky
Pokyny
Postup při přípravě kuliček
  1. Ricottu necháme 12 hodin vykapat.
  2. Okapanou ricottu mírně osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný parmazán a trochu muškátového oříšku a vše dobře promícháme.
  3. Ze směsi vytvoříme 40 malých kuliček.
  4. Kuličky obalíme v semolinové mouce a vyskládáme je na tác, který je posypaný krupicí.
  5. Připravené gnudi necháme odležet do druhého dne (nepřikrýváme).
  6. V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu a odstáté gnudi do ní postupně dáváme vařit asi po deseti kusech. Vaříme je 3 minuty.
  7. Gnudi vložíme do připravené omáčky a promícháme.
  8. Podáváme je posypané parmazánem.
Postup při přípravě omáčky
  1. V hlubší pánvi necháme na oleji zesklovatět pokrájenou jarní cibulku.
  2. Přidáme utřený česnek, konzervu krájených rajčat, nakrájená zralá rajčata a vše mírně podusíme.
  3. Do rajčatové směsi přidáme bylinky (bazalku, tymián a oregano) a necháme ještě chvíli dusit, dokud se chutě dobře neprolnou.

Recept připravila blogerka neplechanaplechu.blogspot.cz

Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*