Kuřecí řízečky s dýňovo-jablečnou omáčkou


Řízky patří k snad největší klasice v naší kuchyni. A možná i proto jej dokážeme připravit na mnoho způsobů. Inspirujte se na Jakvkuchyni.cz receptem, ve kterém je klasický trojobal doplněn chutěmi italských bylinek a parmazánu. Šťavnatost řízky získají díky pikantní a nasládlé omáčce z jablek a dýně. Jak na to?
Řízky patří k snad největší klasice v naší kuchyni. A možná i proto jej dokážeme připravit na mnoho způsobů. Inspirujte se na Jakvkuchyni.cz receptem, ve kterém je klasický trojobal doplněn chutěmi italských bylinek a parmazánu. Šťavnatost řízky získají díky pikantní a nasládlé omáčce z jablek a dýně. Jak na to?
Porce
4 porce
Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
Suroviny
    kuřecí maso 800gramů prsa
    olej 250ml na smažení
    jablka 250gramů
    dýně 250gramů Hokkaidó
    hladká mouka 120gramů
    strouhanka 120gramů
    parmazán 120gramů
    máslo 25gramů
    med 3lžíce
    vejce 2ks
    voda 2lžíce
    česnek 1lžička sušený
    italské bylinky 1lžička
    citrón 1ks
    sůl 1lžíčka
    černý pepř 1lžička
    tymián 1lžička sušený
Pokyny
  1. Kuře očistíme, naklepeme maso, pokrájíme na malé řízky, osolíme a opepříme.
  2. Připravíme si tři misky – do jedné nasypeme mouku, do druhé strouhanku s nastrouhaným parmazánem, sušeným česnekem a bylinkami a ve třetí rozmícháme vejce se dvěma lžícemi vody.
  3. Kuřecí kousky postupně obalujeme v mouce, vejcích a nakonec ve strouhankové směsi.
  4. Olej rozehřejeme na pánvi a kuře pomalu smažíme z každé strany dozlatova.
Dip
  1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme.
  2. Dýni oloupeme, vydlabeme semínka a pak ji nakrájíme na malé kousky.
  3. Dýni podusíme s trochou vody a špetkou soli v kastrůlku.
  4. Jakmile je měkká, přidáme jablka, med, máslo a zázvor.
  5. Pomalu dusíme ještě dalších 5 minut.
  6. Nakonec směs rozmixujeme a dochutíme 2 lžícemi citronové šťávy.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*