Lívance s pečenými jablky


Pokud si ráno chcete dopřát královskou snídani, připravte si tyto jednoduché lívance. Jsou jemné, nadýchané a zaberou vám méně času, než se zdá. A pečená jablka nejenže skvěle chutnají, ale zároveň provoní i celý váš byt.
Pokud si ráno chcete dopřát královskou snídani, připravte si tyto jednoduché lívance. Jsou jemné, nadýchané a zaberou vám méně času, než se zdá. A pečená jablka nejenže skvěle chutnají, ale zároveň provoní i celý váš byt.
Porce
9 lívanců
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    vejce 1ks
    mléko 200ml
    třtinový cukr 2lžíce
    rostlinný olej 3lžíce
    kypřící prášek 1balíček
    sůl 1špetka
Na pečená jablka
    jablko 2ks
    skořice 1lžička
    olej na smažení
    ořechy (mandle, vlašské nebo lískové ořechy
    med
Pokyny
  1. Mouku, kypřící prášek, cukr a špetku soli smícháme dohromady.
  2. Do této sypké směsi přidáme vejce, olej a pomalu přiléváme mléko a šleháme metličkou. Těsto by nemělo být moc řídké.
  3. Lívance smažíme na malém množství oleje dozlatova.
Příprava pečených jablek
  1. Z jablek odstraníme jadřince a i se slupkou je nakrájíme na větší kostičky.
  2. Takto upravené je přendáme do pekáčku, pokapeme medem nebo javorovým sirupem, posypeme skořicí, oříšky a pečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C stupňů cca 15-20 minut.
  3. Ještě teplá jablka položíme na lívance a podáváme.

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.
Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*