Kefírové lívance


Kefírové lívance
Určitě také někdy zatoužíte po sladké a voňavé snídani... Pokud máte ráno trošičku více času a nikam nespěcháte, dopřejte si lívance. Pro některé z nás je taková snídaně nejlepší na světě. A co teprve kefírové lívance přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem. To pak budete jen těžko odolávat, abyste si nepřipravili ještě jednu várku!
Kefírové lívance
Určitě také někdy zatoužíte po sladké a voňavé snídani... Pokud máte ráno trošičku více času a nikam nespěcháte, dopřejte si lívance. Pro některé z nás je taková snídaně nejlepší na světě. A co teprve kefírové lívance přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem. To pak budete jen těžko odolávat, abyste si nepřipravili ještě jednu várku!
Porce
15 lívanečků
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    kefír 200 - 250ml
    med 3lžíce
    vejce 3ks rozšlehané
    máslo 2lžíce rozpuštěné
    soda 1/2lžičky
    sůl 1špetka
    olej na smažení
Na ozdobu a dochucení:
    javorový sirup na polití
    ovoce na posypání
Pokyny
  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, se sodou a špetkou soli.
  2. Kefír, med, vajíčka a máslo dáme do mixéru.
  3. Promixujeme, dokud se tekuté ingredience nespojí.
  4. Přisypeme směs s moukou a znovu mixujeme. Těsto by mělo být tekutější (pokud by bylo příliš husté, přidáme ještě kefír, pokud by bylo řídké, přisypeme trochu mouky).
  5. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce tvoříme menší kolečka.
  6. Opékáme je z jedné strany, jakmile se začnou na povrchu tvořit malé bublinky, otočíme je a opékáme z druhé strany (každá strana trvá přibližně 1–2 minuty).
  7. Hotové lívance naservírujeme na talíř, přelijeme javorovým sirupem a podáváme s čerstvým ovocem.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*