Mléčná rýže bez laktózy s malinami podle Davida Šaška

Executive chef restaurace Coda v hotelu Aria sám sebe označuje jako vyznavače minimalismu – v životě i na talíři. V tomto díle nám prozradí jeden ze svých minimalistických receptů. Pojďte si s Jakvkuchyni.cz připravit recept beze zbytku a připravte si vynikající mléčnou rýži bez laktózy s malinami! Jak na to?

Mléčná rýže bez laktózy s malinami Davida Šaška
Čánek Mléčná rýže bez laktózy s malinami Davida Šaška na Jakvkuchyni.cz o tipech na třídění a receptu podle šéfkuchaře Davida Šaška. (Zdroj: Publikace Tvoříme/Vaříme Beze zbytku).

David Šašek a jeho cesta k vaření beze zbytku 

Když bylo Davidovi 10 let, stal se jeho otec vedoucím penzionu v Pístině. David díky tomu trávil veškeré víkendy a prázdniny v panenské jihočeské přírodě.
„Jako dítě jsem byl absolutně svobodný, žil jsem mezi fajn lidmi, kamarády, všichni jsme se znali, nebyl jsem zatížený žádnými obavami, mohl jsem si dělat, co jsem chtěl, pohybovat se, kde jsem chtěl, v lese, u rybníků,” vypraví o svém dětství David.

Právě tyto roky strávené v přírodě ho naučily samostatnosti, důvěry v sebe sama a schopnosti improvizace.
A právě v jižních Čechách započala jeho cesta k vaření beze zbytku. Díky sepětí s přírodou se naučil vážit všeho, co nám tato planeta nabízí.

TIP Jakvkuchyni.cz: vydejte se na túru vybaveni radami o stravování od zkušených cestovatelů – více v článku Gurmáni na túře.

O čem je seriál Vaříme beze zbytku na Jakvkuchyni.cz?
Věděli jste, že každý z nás vyhodí ročně do koše značné množství potravin (průměrně tvoří bioodpad cca 25 % hmotnosti našich popelnic?

V odpadu končí potraviny prošlé nebo takové, pro které už nemáme využití - přitom v některých případech stačí změnit přístup. To, co mnozí z nás považují za odpad, je možné ještě skvěle zužitkovat a nemusí to jakkoli negativně ovlivnit náš gastronomický zážitek.
Na webu Jak v kuchyni je seriál Vaříme beze zbytku, ve kterém: 

- se dozvíme, jak efektivně spotřebujeme zbytky potravin a vykouzlíme z nich nové jídlo,
- vám prozradíme recepty renomovaných šéfkuchařů luxusních restaurací,
- nahlédneme do zákulisí a zjistíme, jak žijí šéfkuchaři oceněni michelinskými hvězdami.

Proč bychom měli jíst rýži?

Rýže je velmi oblíbenou přílohou i hlavním chodem. Nejen v Asii, ale i u nás, v Evropě. Proč bychom si ji měli dopřávat pravidelně? 

A je mnohem více důvodů, proč by měla být rýže součástí našeho jídelníčku ve slané i ve sladké podobě.  

Mléčná rýže bez laktózy s malinami

Mléčná rýže bez laktózy s malinami

Zbyla vám od oběda uvařená rýže? Rozhodně ji ještě můžeme využít! Pokud na její slanou variantu už chuť nemáme, vyzkoušejte sladkou...

Recept - suroviny a postup

Nebojte se v kuchyni experimentovat a začít využívat i “zbytky z kuchyně”. Je to skvělá cesta, jak snížit plýtvání potravinami a to se promítá také do naší uhlíkové stopy, kterou na Zemi svým chováním zanechává každý z nás.

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*