Vaříme beze zbytku: 3. díl Zbytek vařených brambor z neděle


Pokud jste nestihli sledovat náš seriál, pak to můžete napravit a více se o něm dozvědět v jeho úvodním díle ,,Vaříme beze zbytku“.

Trvale udržitelný životní styl je in a velmi úzce souvisí s naším chováním.

To se promítá třeba i do přístupu k třídění odpadu, nakupování a konzumaci věcí, ale i do samotného vaření a hospodaření v kuchyni.

Vaříme beze zbytku_3. díl

Jídlem by se plýtvat nemělo, na tom se jistě shodneme. Ale vážně s ním neplýtváme? Ani trochu? Pojďte s námi opět nahlédnout do našeho seriálu Vaříme beze zbytku, který může inspirovat k příjemným a vítaným změnám.
V minulém díleRýže od oběda jako ideální surovina nám poradil šéfkuchař David Šašek, jak ji efektivně a chutně využít.

Ve 3. díle si ukážeme, jak můžeme využít zbytek vařených brambor z neděle.

I tentokrát nás provede šéfkuchař David Šašek, o kterém se dozvíte více informací níže.

Zbytek vařených brambor z neděle aneb bramborový gratin se sýrem

Zbytek vařených brambor z neděle aneb bramborový gratin se sýrem

Patří zbylé brambory z nedělního oběda do koše? Ani náhodou! Ideálně je využijete ve výborném gratinu se sýrem. Ten můžeme podávat...

Recept - suroviny a postup

Vaříme beze zbytku s šéfkuchařem Davidem Šaškem

Své první zkušenosti s vařením získal David už ve 12 letech. Pod dohledem zkušených kuchařů asistoval v kuchyni rodinného pensionu.
V té době nejspíš ani nesnil o tom, že se jednou bude učit od Siegfrieda Vidovice, Zdeňka Pohlreicha, Roberta Webstera, Laurenta Grasa a dalších světově uznávaných kuchařů.
David Šašek se v současné době řadí mezi elitu kuchařů v naší zemi a je známý tím, že k vaření používá hlavně tuzemské suroviny a maso z českých farem.

„Vyznávám minimalismus, jak na talíři, tak v životě, protože v jednoduchosti je krása…”, říká David Šašek, executive chef restaurace CODA v hotelu Aria.

Soutěž o publikaci „Vaříme / Tvoříme beze zbytku“

Vyhlašujeme soutěž o jedinečnou publikaci „Vaříme / Tvoříme beze zbytku“, látkové tašky na opakované nákupy, sadu tašek na třídění odpadu a edukativní materiály!

Odměníme tři z vás, kteří nám do zpráv na FB jakvkuchyni.cz napíší správné odpovědi na 3 otázky. Pozor, soutěž trvá do 16. 7. 2018. Hodně štěstí!

Je možné do kontejnerů na sklo vytřídit vše, co je ze skla?

  1. Ne, do kontejneru patří především obalové sklo (sklenice, lahve atd.).
  2. Ano, třídíme tam i varné sklo a sklokeramiku.
  3. Tříděné sklo musí být vždy vymyté a hlavně musí být vždy bez víček.

Nápověda: Pokud nevíte správnou odpověď, najdete ji v článku:  “Deník učenlivé třídičky Irči aneb co jste nevěděli o obalech ze skla”.

S čím radil šéfkuchař David Šašek ve 2. díle seriálu Vaříme beze zbytku?

  1. Jak zužitkovat rýži od oběda.
  2. Jak zužitkovat vločky ze snídaně.
  3. Jak zužitkovat těstoviny z večeře.

Nápověda: Pokud nevíte správnou odpověď, najdete ji v článku:  Vaříme beze zbytku 2. díl: Rýže od oběda jako ideální surovina.

Jak poznáte, že je určitý obal možné recyklovat a do jakého kontejneru případně patří?

  1. Recyklovat mohu všechny zelené, žluté a modré obaly, které patří do kontejneru odpovídající barvy.
  2. Je označený trojúhelníčkem s vyplněnými šipkami a zkratka z čísel a písmen v něm říká, o jaký materiál jde.
  3. Je označený trojúhelníčkem s nevyplněnými šipkami a zkratka z čísel a písmen v něm říká, o jaký materiál jde.

Nápověda: Pokud nevíte správnou odpověď, najdete ji v článku:  “Deník učenlivé třídičky Irči: Obecné symboly pro označení obalů”.

Pravidla soutěže.

Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*