Mléčná rýže bez laktózy s malinami

Zbyla vám od oběda uvařená rýže? Rozhodně ji ještě můžeme využít! Pokud na její slanou variantu už chuť nemáme, vyzkoušejte sladkou verzi. Společně s šéfkuchařem Davidem Šaškem si prozradíme výborný recept na mléčnou rýži bez laktózy s malinami. Jak na to? 
Zbyla vám od oběda uvařená rýže? Rozhodně ji ještě můžeme využít! Pokud na její slanou variantu už chuť nemáme, vyzkoušejte sladkou verzi. Společně s šéfkuchařem Davidem Šaškem si prozradíme výborný recept na mléčnou rýži bez laktózy s malinami. Jak na to? 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 skleniček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
5 minut
Suroviny
    mléko 400ml kokosové
    rýže 200g
    cukr 30g přírodní
    maliny 150g
    skleničky 8ks nebo misky
    mandle 1hrst nasekané
Pokyny
  1. Do rendlíku nalijme kokosové́ mléko, přidáme cukr a vše přibližně 1 minutu povaříme.
  2. Přisypeme rýži, hrstku oloupaných mandlí a znovu vaříme 3 až 4 minuty do zhoustnutí.
  3. Odstavíme z ohně, necháme asi 5 minut odstát.
  4. Poté naplníme do misek, či sklenek.
  5. Dáme do lednice vychladnout a podáváme s omáčkou z mírně oslazených rozmixovaných malin, které jsme přepasírovali přes síto.
  6. TIP Sladkou rýži můžeme skladovat v lednici 2 až 3 dny. Při podávání ji můžeme vylepšit kopečkem kvalitní́ vanilkové́ zmrzliny.
  7. Takto připravenou rýži můžeme výborně doplnit i dalším mírně kyselým ovocem, například marakujou nebo rozmixovaným mangem s citronovou šťávou.

Papírové krabice od mléka nazýváme nápojovými kartony. Správně je třídíme do oranžového kontejneru, někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka třídění nevadí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*