Jsou krásné, voní a jsou plné pestrobarevných chutí. O čem je řeč? No přece o bylinkách! Nenechte si ujít jedinečný seriál o bylinkách, bez kterých by jídla a nápoje ztratily svou typickou chuť. Zjistěte, jak bylinky pěstovat, skladovat a které na co použít?
Koriandr: Jídlům dodá tu správnou chuť a pomůže s trávením
Dnes jsme si vzali na mušku koriandr – rostlinu, která dodá našim jídlům vynikající chuť a tělu pomůže s mnoha neduhy. Možná vás překvapí,...
Celý článek
Oregano: magické svatojánské kvítí a nezastupitelné koření světové kuchyně
Oregano je koření typické pro středomořské kuchyně. Velmi dobře už ho ale znaly i naše babičky. Tuto všestrannou bylinu můžeme využít jak v kuchyni,...
Celý článek
Estragon – bylinka s francouzským šarmem
Už jste slyšeli o nenápadné bylince estragon? Pokud právě kroutíte hlavou, čtěte pozorně následující řádky. Tato francouzská bylinka překvapí v...
Celý článek
Aloe vera
Co je aloe vera? Aloe vera je sukulentní rostlina, nenáročná na pěstování, která je velmi rozšířená i v domácnostech, málokdo však využívá její...
Celý článek
Stévie – tajemství medového lístku
“Stévie? Neznám…” To je častá odpověď, když se mluví o stévii, přesněji o rostlině Stevia rebaudiana Bertoni, známé jako stévie sladká,...
Celý článek
Purpurová šalvěj obohatí vaření i zdraví. Jak ji pěstovat doma?
Purpurová šalvěj je rostlina vyšlechtěná speciálně pro gastronomii. Poznáme ji podle velmi silného aroma a krásného zbarvení, mimochodem šalvěj má...
Celý článek
Vypěstujte si vlastní wasabi a staňte se mistrem japonské kuchyně
Pokud jste milovníky japonské kuchyně, určitě u vás doma nechybí lepivá rýže, Nori řasy, kvalitní sojová omáčka a také wasabi. Tuto pálivou pochoutku...
Celý článek
Kopr lze pěstovat i doma v květináči! A jak ho nejlépe využijeme v kuchyni?
Víte, jaké má kopr léčivé účinky, jak ho pěstovat doma a jak ho nejlépe skladovat? Odpovědi na tyto otázky čekají v tomto článku. Na závěr se můžete...
Celý článek
Citronová tráva: super ingredience asijské kuchyně i kosmetických firem
Citronová tráva, Lemongrass nebo Voňatka citronová. Názvů existuje mnoho, všechny ale patří bylince, na kterou kuchaři a kosmetické firmy nedají dopustit....
Celý článek
Tymián – čarovná bylinka s omamnou vůní
Keříky s jemnými lístky a drobnými modrofialovými kvítky jako by voněly dálkami a dobrodružstvím. Tymián by rozhodně neměl chybět v žádné kuchyni,...
Celý článek
Routa – voňavá kráska na zvěřinu i do skříně
Vedle svých slavnějších kolegyň, levandule nebo máty, je routa vonná mezi bylinkami trochu popelkou, a stejně jako známá pohádková postava teprve čeká...
Celý článek