Seriál článků: Ryby


Ryby dodávají našemu tělu mnoho podstatných živin, jako jsou bílkoviny, vitamíny, minerály a stopové prvky. Rybí speciál přináší základní přehled sladkovodních a mořských ryb s mnoha zajímavostmi o jejich mase, nechybí ani zajímavé tipy a triky a recepty na jejich přípravu.

Rybí speciál: Sumec

Sumec obecně patří k výborným aromatickým rybám, které osvěží každou kuchyň, i když je jejich příprava je výrazně náročnější oproti jiným...
Celý článek

Rybí speciál: Candát

Tento díl seriálu Rybí speciál je věnován candátovi, který je v gastronomii velmi oblíbenou rybou pro její jemné maso a malé množství kostí. Candát...
Celý článek

Rybí speciál: Pstruh

Pstruh obecný - latinsky Salmo trutta, slovensky Pstruh obyčajný, anglicky Trout a německy Forelle. Pstruh je oblíbenou rybou pro různé kuchyňské úpravy....
Celý článek

Rybí speciál: Štika

Štika obecná, neboli Esox lucius, anglicky pike, německy hecht a hovorově zubatá je velmi hbitá, dravá, sladkovodní ryba s protáhlým tělem.  Pro svoji...
Celý článek

Rybí speciál: Tuňák

Dokonalý obyvatel oceánů, tuňák obecný, je jednou z nejoblíbenějších ryb v našich kuchyních. Titul „král všech ryb“ si tuňák vysloužil od spisovatele...
Celý článek

Pangasius

Rybí speciál: Pangasius

Zhruba od poloviny 90. let se v evropských kuchyních začala objevovat ryba, kterou předchází pověst, že je “vyrobena na míru pro všechny mlsné jazýčky”....
Celý článek

Rybí speciál: Treska

Ve druhém dílu rybího speciálu si prozradíme spoustu zajímavostí o tresce obecné, oblíbené mořské rybě, kterou lze připravovat na mnoho způsobů....
Celý článek

Seriál: Ryby

Češi vládnou mnoha řemeslům, schopnostem a koníčkům. Ano, řeč je o rybolovu. Zajímavé ovšem je, že ačkoliv jsme zemí proslulou rybníky a chov ryb...
Celý článek