• O projektu
  • Search
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest
Jak v kuchyni

Jak v kuchyni

Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!

Skip to content
Menu
  • Recepty
  • Články
  • Seriály
  • Videa
  • Soutěže a kvízy
  • Ke stažení
  • Encyklopedie potravin

Tuky a oleje v našem jídelníčku

Mnoho z nás si neuvědomuje, jak důležité jsou v naší stravě tuky a oleje. Které jsou zdravé a jakým se naopak vyhýbat prozradí Jakvkuchyni.cz!

Oleje – tuky v naší stravě
Články

Oleje – tuky v naší stravě

Posted on 19. 7. 20193. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Oleje patří mezi základní zdroje tuků. Tuky jsou jednou ze tří hlavních makroživin (mezi které patří ještě sacharidy a bílkoviny), a jsou proto nezbytné pro…
Tuky a oleje
Články

Tuky a oleje: Závěrečné shrnutí

Posted on 27. 12. 201714. 5. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Tuky jsou nepostradatelnou součástí lidské stravy. Stále častěji se hovoří o zbytečném strachu a obavách právě z tuků. Tuk je přitom přirozenou součástí celé řady potravin.…
Proč bychom se tuků neměli bát
Články

Proč bychom se tuků neměli bát?

Posted on 7. 11. 20173. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Každý z nás jistě dobře ví, že tuky jsou pro náš organismus nezbytné a jejich absencí ve stravě by došlo k řadě problémů a zdravotních komplikací. Je…
Tuky a oleje Mají pro nás význam margaríny
Články

Tuky a oleje: Mají pro nás význam margaríny?

Posted on 11. 10. 201714. 6. 2018 by Jakvkuchyni.cz
Výroba olejů a margarínů. Co se děje při výrobě margarínu? V úvodu se můžeme ptát, proč se s margaríny na pultech obchodů vůbec setkáváme. Odpovědí je několik.…
Přepuštěné máslo a jak si ho připravit?
Články

Tuky a oleje: Přepuštěné máslo a jak si ho připravit?

Posted on 28. 9. 201714. 6. 2018 by Jakvkuchyni.cz
Přepuštěné máslo (tzv. ghí) bylo po stovky let připravováno v různých částech světa, naši zemi nevyjímaje. Ghí lze po dlouhou dobu skladovat a umožňuje smažení i…
Kokosový olej
Články

Etiketa na obalech olejů a tuků jako zdroj informací

Posted on 22. 8. 20174. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Etiketa na obalech představuje zásadní zdroj informací, který nám sděluje o potravině většinu poznatků, přesto si jí mnozí z nás nevšímají a nevěnují jí pozornost.  Právě…
Lisování oleje
Články

Jak se oleje lisují?

Posted on 30. 7. 201714. 6. 2018 by Jakvkuchyni.cz
Už jste si někdy sami vyzkoušeli vylisovat vlastní olej ze semen, z ořechů, ze sójových bobů nebo oliv? Vlastní olej vypadá o poznání jinak než olej koupený,…
Tuky a oleje: Zpracování
Články

Tuky a oleje: Zpracování

Posted on 30. 6. 201714. 6. 2018 by Jakvkuchyni.cz
Způsob zpracování a rafinace tuků či olejů může v mnoha ohledech ovlivnit naše zdraví. V tomto příspěvku se budeme primárně zabývat způsoby zpracování tuků a olejů.  …
Tuky a oleje
Články

Medical News: Správné tuky ve stravě – Omega-3 mastné kyseliny oslabují listerii

Posted on 5. 6. 201714. 6. 2018 by Jakvkuchyni.cz
Četné studie dokládají potenciální přínosy omega-3 mastných kyselin pro zdraví, které zahrnují snížené riziko vzniku cukrovky, obezity, astmatu a dokonce i srdečních chorob. Nyní vědci zjistili,…
Tuky a oleje: Živočišný a rostlinný tuk ve studené a teplé kuchyni
Články

Tuky a oleje: Živočišný a rostlinný tuk ve studené a teplé kuchyni

Posted on 18. 5. 20173. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Pokud se na tuky díváme z určitého pohledu, ať už rostlinného či živočišného, pak je vždy dobré zamyslet se, odkud tuk pochází a kde jej kupujeme.…

Nejčtenější články

  • brusinky-scaled
    Trápí vás záněty močových cest? Víme, jak na ně vyzrát!
  • bazalka-titulka
    10 způsobů jak využít bazalku v kuchyni
  • shutterstock_245158483-1
    Jitrocel: Vyrobte si sirup, odvar nebo med
  • rýma_nahled
    Babiččiny rady a tipy: jak na nachlazení?
  • spenat-titulka
    12 zásaditých potravin pro zdravé tělo
  • beef-steak_titulka
    Udělejte si skvělý steak jako profík

Hodí se Vám do kuchyně

Fotopostup: Kapří filet v bylinkové krustě s lehkým bramborovým salátem

Fotopostup: Kapří filet v bylinkové krustě s lehkým bramborovým salátem

Salát se obejde bez majonézy a těžkých vajíček, díky bylinkám je svěží a lehký. Kapří filet je obalený v lehounké verzi trojobalu s bylinkami.

Zobrazit
© Copyright 2014 – 2025 – Jak v kuchyni     Zásady ochrany osobních údajů
Magazine WordPress Themes by DesignOrbital
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
×
 

Loading Comments...