Recepty: nové koření

Polský žurek s klobásou

Polévky připravované z kvásku najdeme téměř po celé střední a východní Evropě. A v každém kraji má svoji trochu upravenou podobu. U nás je to například...
Celý článek

Guláš ze sumce

I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii...
Celý článek

Drkotina

Drkotina

V dřívějších dobách patřilo maso spíše ke svátečním pokrmům a sezona vepřového masa byla hlavně v období zabijaček. Ty se konaly vždy v zimě...
Celý článek

králičí paštika

Králičí paštika

Pustili jste se už někdy do přípravy domácí paštiky? Ještě ne, protože Vám připadá proces výroby příliš složitý a zdlouhavý? Důležité je,...
Celý článek

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Poctivý vývar má opravdu mnoho využití. Při použití kvalitních surovin získáme pokrm plný vitaminů a minerálních látek, které jsou pro tělo v...
Celý článek

Vánoční kapustnice

Vánoční kapustnice

K vánoční tabuli patří i polévka. V Čechách si dopřáváme rybí polévku, ale ne všichni patří mezi její milovníky. Na Slovensku si naopak nedokážou...
Celý článek

Kulajda

Kulajda

Kulajda je tradiční bílá a hustá krémová polévka typická především pro jižní Čechy. Kdo někdy jedl “vykutálenou” kulajdu pak ví, že voní...
Celý článek

Kottbullar

Köttbullar

Dnes vám prozradíme recept na nejvýraznější jídlo skandinávských zemí a tím jsou kulaté karbanátky zvané köttbullar.
Celý článek

Marinovaná hovězí žebra

Marinovaná hovězí žebra

Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu...
Celý článek