Guláš ze sumce

I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec.
  • Encyklopedie
I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 min
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    sumec 1,2kg očištěné filety
    slanina 5dkg
    česnek 4ks
    nové koření 3kuličky
    cibule 2ks
    paprika 2lžičky
    hladká mouka 2lžíce na zahuštění
    sádlo 1lžíce
    kečup 1lžíce ostrý
    červené víno 1lžíce
    majoránka 1lžička
    sůl 1lžička
    černý pepř 1lžička
Pokyny
  1. Přichystáme si maso na větší kousky, opepříme, osolíme a necháme bokem zhruba 15 až 30 minut uležet.
  2. Mezitím si v hlubokém hrnci na rozpuštěném sádle orestujeme slaninu. Přidáme cibuli a česnek a nakonec mouku. Vše pořádně promícháme.
  3. Pak přidáme koření, protlak, kečup, červené víno a s několika lžícemi vody krátce a lehce podusíme.
  4. Zvlášť na pánvičce na sádle zprudka orestujeme uleženou a na kostičky nakrájenou rybu a 10 minut dusíme.
  5. Orestovaného sumce vložíme do připravené omáčky a společně několik minut povaříme.
  6. Na závěr dokořeníme dle chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*