Vánoční kapustnice

Nic nezahřeje v sychravých zimních dnech lépe než poctivá polévka. Připravte si dnes s námi zelnou polévku, kapustnici, která je plná úžasných chutí. Pokud ji připravíte den předem, do druhého dne se rozloží a dokonale propojí, a polévka tak dostane ten správný říz.
Nic nezahřeje v sychravých zimních dnech lépe než poctivá polévka. Připravte si dnes s námi zelnou polévku, kapustnici, která je plná úžasných chutí. Pokud ji připravíte den předem, do druhého dne se rozloží a dokonale propojí, a polévka tak dostane ten správný říz.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    zelí 500g kyselé
    protlak 500ml
    mouka 10lžic hladká
    česnek 4stroužky
    olej 4lžíce
    paprika 2lžíce mletá
    klobásky 2ks
    cibule 1ks
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na čtvrtky.
  2. Dáme vařit zelí i s vodou z pytlíku.
  3. Přidáme cibuli, česnek a sůl a ještě dolijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené.
  4. Přivedeme k varu a poté přidáme celé klobásy.
  5. Vše vaříme cca 20 minut.
  6. Mezitím si připravíme jíšku – olej zahřejeme, přidáme mouku a zapražíme.
  7. Poté do jíšky přidáme papriku a ještě trochu zapražíme.
  8. Jíšku zamícháme do polévky a nakonec přidáme vodu. Vody přidáme tolik, aby zůstala polévka hustá.
  9. Nakonec přidáme rajský protlak a okořeníme – přidáme pepř, nové koření, lze i bobkový list.
  10. Necháme přejít varem a odstavíme z plotny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*