Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
    
                | 
             | 
                                
             
        Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
     
                 | 
                    
                      | 
                                
             
        Porce     
                
        4 porce     
         | 
                                
                      | 
                                
             
        Doba přípravy     
                
        45 minut     
         | 
                                
                      | 
                                
             
        Chod     
                
         | 
                    
        Suroviny
    
    
    
        | 
             
    hovězí maso
    500g
hovězí svíčková
 
    pepř
    7kuliček
 
    nové koření
    4kuličky
 
    mrkev
    2ks
 
    petržel
    2ks
 
    bobkový list
    2ks
 
    cibule
    1ks
 
    smetana
    1ks
 
    cukr
    1lžička
 
    ocet
    1lžička
 
    celer
    1/2ks
  | 
                    
        Pokyny    
                - Zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky.
 - Maso osolíme, opepříme a rychle osmahneme ze všech stran.
 - Pak ho vyndáme a do pekáčku s olejem přidáme zeleninu, kterou chvíli smažíme.
 - K zelenině přidáme cukr a následně ocet.
 - Zeleninu podlejeme vodou, přidáme veškeré koření a vložíme maso.
 - Směs umístíme do trouby, která je rozehřátá na 190 °C a pečeme 20 minut.
 - Snížíme teplotu na 170 °C a pečeme přibližně hodinu.
 - Zkontrolujeme, zda je maso měkké a pokud ano, dáme si ho na stranu.
 - Zeleninu oddělíme od koření a rozmixujeme ji ponorným mixérem.
 - K rozmixované zelenině přilijeme smetanu, abychom docílili požadované konzistence.
 - Maso nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.
 
Třídicí okénko:
Věděli jste, že všechny odřezky ze zeleniny můžete vyhodit do nádob s označením “bioodpad”? Právě do tam patří veškeré zbytky ovoce, zeleniny, čajové sáčky, kávová sedlina, zbytky rostlin, nebo třeba i listí a tráva.
