Medové perníčky ze žitné mouky


Zdravá varianta oblíbených perníčků je z celozrnné mouky a třtinového cukru. Díky sádlu jsou žitné perníčky vláčné, jeho chuť není v cukroví vůbec cítit.
Zdravá varianta oblíbených perníčků je z celozrnné mouky a třtinového cukru. Díky sádlu jsou žitné perníčky vláčné, jeho chuť není v cukroví vůbec cítit.
Porce
10 perníčků
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    vejce 4ks
    med 4lžíce
    koření 1ks perníkové
    sádlo 50g
    jedlá soda 1lžíce
Pokyny
  1. V míse smícháme celozrnnou mouku, vejce, třtinový cukr, perníkové koření, změklé sádlo, sodu nebo prášek do pečiva a přimícháme med.
  2. Vše dobře promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, dodáme tekutinu (med, rum, voda).
  3. Těsto necháme odpočinout. Potom vyválíme na 3 – 4 mm silný plát a formičkami vypichujeme různé tvary. Upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Tisknout
Tags: , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*