Výborné měkké perníčky z celozrnné mouky

Zavřete oči a na chvíli se zasněte. Je sváteční období Vánoc, vy máte na stole váleček a lahodné perníčkové těsto, celá rodina vám pomáhá vykrajovat a zdobit. Ke zhmotnění ještě přidejte zdravější celozrnnou mouku a tradiční Vánoční pochoutka je na světě.
Zavřete oči a na chvíli se zasněte. Je sváteční období Vánoc, vy máte na stole váleček a lahodné perníčkové těsto, celá rodina vám pomáhá vykrajovat a zdobit. Ke zhmotnění ještě přidejte zdravější celozrnnou mouku a tradiční Vánoční pochoutka je na světě.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
80 perníčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hladká mouka 800g celozrnná
    máslo 120g
    cukr 200g
    vejce 4ks
    soda 1lžička jedlá
    med 4lžíce
    koření 3lžičky perníkové
    kakao 1lžíce
    citrón 1ks
    vejce na potření
Pokyny
  1. Vypracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v chladu.
  2. Vyválíme na pomoučeném válu plát silný 5 až 7 mm a vykrajujeme tvary.
  3. Pečeme při teplotě 180℃, dokud lehce nezrůžoví, a hned po upečení potřeme rozkvedlaným vejcem.
  4. Z tohoto množství budeme mít přibližně 80 kusů perníčků, já jsem použila vykrajováno v průměru 2 cm.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*