Toskánský koláč z kaštanové mouky

Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.
Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Koláčová forma 15 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 300g kaštanová
    voda 500ml
    sůl 1špetka
    olivový olej 2lžíce
    rozinky 50g
    ořechy 2lžíce
Pokyny
  1. Rozinky přelijeme horkou vodou a necháme odpočinout.
  2. Kaštanovou mouku dáme do mísy, přidáme olivový olej, špetku soli a po troškách přidáváme vodu a stále šleháme, aby se nám nevytvořily hrudky.
  3. Hustota těsta je přibližně asi jako těsto na palačinky.
  4. Těsto nalijeme do olejem vymazané koláčové formy a povrch posypeme rozinkami, ořechy a rozmarýnem.
  5. Zakapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
  6. Podáváme jej studený nebo vlažný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*