Toskánský koláč z kaštanové mouky


Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.
Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.
Porce
Koláčová forma 15 cm
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    mouka 300g kaštanová
    voda 500ml
    sůl 1špetka
    olivový olej 2lžíce
    rozinky 50g
    ořechy 2lžíce
Pokyny
  1. Rozinky přelijeme horkou vodou a necháme odpočinout.
  2. Kaštanovou mouku dáme do mísy, přidáme olivový olej, špetku soli a po troškách přidáváme vodu a stále šleháme, aby se nám nevytvořily hrudky.
  3. Hustota těsta je přibližně asi jako těsto na palačinky.
  4. Těsto nalijeme do olejem vymazané koláčové formy a povrch posypeme rozinkami, ořechy a rozmarýnem.
  5. Zakapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
  6. Podáváme jej studený nebo vlažný.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*