Měkké perníčky z celozrnné mouky

Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
80 perníčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hladká mouka 800g celozrnná
    máslo 120g
    cukr 200g
    vejce 4ks
    jedlá soda 1lžička
    med 4lžíce
    kakao 1lžíce
    vejce na potření
Pokyny
  1. Vypracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v chladu.
  2. Vyválíme na pomoučeném válu plát silný 5 až 7 mm a vykrajujeme tvary.
  3. Pečeme při teplotě 180℃, dokud lehce nezrůžoví, a hned po upečení potřeme rozkvedlaným vejcem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*