Měkké perníčky z celozrnné mouky


Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
Porce
80 perníčků
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    hladká mouka 800g celozrnná
    máslo 120g
    cukr 200g
    vejce 4ks
    jedlá soda 1lžička
    med 4lžíce
    kakao 1lžíce
    vejce na potření
Pokyny
  1. Vypracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v chladu.
  2. Vyválíme na pomoučeném válu plát silný 5 až 7 mm a vykrajujeme tvary.
  3. Pečeme při teplotě 180℃, dokud lehce nezrůžoví, a hned po upečení potřeme rozkvedlaným vejcem.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*