Celozrnné lívance

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Na snídani, na svačinu, anebo na víkendový brunch, který si každý z nás jednou za čas zaslouží, tyhle zdravé celozrnné lívance se hodí skoro ke každé příležitosti. Je jen na vás, zda si je dáte počesku s marmeládou, poamericku s javorovým sirupem, anebo třeba s nutellou.
Na snídani, na svačinu, anebo na víkendový brunch, který si každý z nás jednou za čas zaslouží, tyhle zdravé celozrnné lívance se hodí skoro ke každé příležitosti. Je jen na vás, zda si je dáte počesku s marmeládou, poamericku s javorovým sirupem, anebo třeba s nutellou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 lívanců
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vejce 5ks
    mléko 500ml polotučné
    mouka 60g celozrnná
    mouka 250g hladká
    cukr 1lžička vanilkový
Pokyny
  1. Do mísy dáme mléko s vejci a cukrem, a vše důkladně vyšleháme.
  2. Do takto připravené směsi přimícháme opatrně mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Výsledné těsto musí být vláčné, pokud by bylo třeba, je možné přidat mouku nebo naopak mléko.
  4. Mezi tím je třeba si rozpálit pánev, ideálně nepřilnavou, abychom nemuseli použít tuk.
  5. Buď můžete dělat klasické kulaté placičky, nebo můžeme použít větší kovové formičky (vykrajovací), které určí výsledný tvar lívance.
  6. Hotové lívance společně s dětmi dozdobíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*