Jemné mikulášské perníčky


Správné mikulášské perníčky jsou měkké, vláčné, takže je můžeme hned po nadílce sníst…
Správné mikulášské perníčky jsou měkké, vláčné, takže je můžeme hned po nadílce sníst…
Porce
20 perníčků
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    kakao 2lžíce
    med 200g
    vejce 3ks a 1 bílek na potření
    máslo 125g
    jedlá soda 1lžička
Pokyny
  1. Vejce, cukr a máslo utřete dohladka, vmíchejte med a postupně zapracujte kakao, sodu a mouku promísenou s kořením.
  2. Vypracujte vláčné těsto.
  3. Zabalte jej do mikrotenové folie a nechte v lednici uležet minimálně dva dny.
  4. Po této době těsto rozválejte na plát cca 3-5 mm silný a pomocí formiček vykrajujte různé tvary.
  5. Plechy vyložte pečicím papírem a rozložte na ně připravené tvary.
  6. Troubu rozehřejte asi na 150 °C a perníčky pečte tak dlouho, až jejich povrch zezlátne.
  7. Hned po vytažení potřete povrch perníčků pomocí mašlovačky rozšlehaným bílkem.
  8. Po zaschnutí a vychladnutí perníčků můžete začít se zdobením (spařenými půlkami mandlí, ořechy bílkovou a čokoládovou polevou).

Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*