Originální duhový dort

Upečte si s námi originální duhový dort, který tvoří čtyři korpusy a každý z nich hraje jinou barvou! A protože jsou korpusy ukryté pod lahodným krémem, bude jeho rozkrojení velkolepým překvapením pro všechny.
Upečte si s námi originální duhový dort, který tvoří čtyři korpusy a každý z nich hraje jinou barvou! A protože jsou korpusy ukryté pod lahodným krémem, bude jeho rozkrojení velkolepým překvapením pro všechny.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 dort
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
50 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Jeden piškotový korpus
    vejce 3ks bílky a žloutky zvlášť
    máslo na vymazání formy
    mouka na vysypání formy
    potravinářské gelové barvivo růžové, fialové, zelené
Krém mezi korpusy
    Mascarpone 500g
    máslo 50g
    moučkový cukr 3lžíce
Krém na povrch dortu a zdobení
    smetana 2 - 3lžíce
    máslo 1hrnek
    vanilkový extrakt 1kávová lžička
Pokyny
Dortový korpus
  1. Nejprve připravte všechny korpusy.
  2. V jedné míse vyšlehejte žloutky s cukrem, doba šlehání je cca 5–10 minut.
  3. Následně přimíchejte mouku.
  4. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a potom je postupně a pomalu vmíchejte do žloutkové směsi, nezapomeňte přidat potravinářské barvivo.
  5. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte v troubě vyhřáté na 170° C cca 30 minut.
  6. Pokud používáte formu s odklápěcím dnem, použijte pečicí papír.
  7. Po upečení korpus vyklopte a nechte vystydnout.
  8. Stejným způsobem připravte i ostatní korpusy.
  9. Do každého těsta před nalitím do formy přidejte potravinářskou barvu. Přidejte jí tolik, jak intenzivní barvy korpusu chcete dosáhnout.
  10. Do jednoho korpusu přidejte barvivo růžové, následně fialové a do dalšího zelené. Jeden korpus ponechte bez barviva.
  11. Zatímco budou korpusy chladnout, připravte si krémy.
Krém mezi korpusy
  1. Máslo vyšlehejte spolu s cukrem a pak zašlehejte i mascarpone (použijte mascarpone vytažené rovnou z ledničky).
  2. Připravený krém rozdělte na třetiny.
  3. První naneste na jeden korpus.
  4. Na krém položte další korpus a postup zopakujte.
  5. Na poslední korpus pak naneste máslový krém, kterým budete potírat i celý dort (příprava viz níže).
Krém na potření dortu
  1. V mixéru vyšlehejte pomocí ploché lopatky a při střední rychlosti máslo. Šlehejte tak dlouho, dokud máslo není bílé a krémové a nezvětší svůj objem.
  2. Přidejte vanilkový extrakt a znovu šlehejte.
  3. Snižte rychlost mixéru na pomalou a postupně přidávejte po troškách moučkový cukr.
  4. Jakmile do směsi nasypete všechen cukr, přilévejte postupně, podle konzistence, mléko.
  5. Setřete směs ze stěn misky a znovu šlehejte na vyšší rychlost až do krémové konzistence.
  6. Dvěma třetinami krému potřete boční a horní části dortu.
  7. U cukrářského sáčku ustřihněte špičku, vložte do ní zdobicí špičku a naplňte sáček krémem.
  8. Dort dozdobte krémem, ovocem nebo květinami.

moncafeblog.blogspot.cz

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*