Svíčková na smetaně bez mouky

Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso 500g hovězí svíčková
    pepř 7kuliček
    nové koření 4kuličky
    mrkev 2ks
    petržel 2ks
    cibule 1ks
    smetana 1ks
    cukr 1lžička
    ocet 1lžička
    celer 1/2ks
Pokyny
  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky.
  2. Maso osolíme, opepříme a rychle osmahneme ze všech stran.
  3. Pak ho vyndáme a do pekáčku s olejem přidáme zeleninu, kterou chvíli smažíme.
  4. K zelenině přidáme cukr a následně ocet.
  5. Zeleninu podlejeme vodou, přidáme veškeré koření a vložíme maso.
  6. Směs umístíme do trouby, která je rozehřátá na 190 °C a pečeme 20 minut.
  7. Snížíme teplotu na 170 °C a pečeme přibližně hodinu.
  8. Zkontrolujeme, zda je  maso měkké a pokud ano, dáme si ho na stranu.
  9. Zeleninu oddělíme od koření a rozmixujeme ji ponorným mixérem.
  10. K rozmixované zelenině přilijeme smetanu, abychom docílili požadované konzistence.
  11. Maso nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

Třídicí okénko:

Věděli jste, že všechny odřezky ze zeleniny můžete vyhodit do nádob s označením “bioodpad”? Právě do tam patří veškeré zbytky ovoce, zeleniny, čajové sáčky, kávová sedlina, zbytky rostlin, nebo třeba i listí a tráva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*