Caesar salát s cizrnou

O tom, co patří a nepatří do úplně původního Caesar salátu, bychom mohli vést dlouhé debaty. V původním receptu chybělo kuřecí maso a slanina. I zálivka může mít různé složení. Místo krutonů, které se zpravidla připravují ze staršího bílého pečiva, můžeme do salátu přidat opečenou cizrnu, která mu dodá příjemnou křupavost a pokud budete salát připravovat bez masa, tak i potřebné bílkoviny. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
O tom, co patří a nepatří do úplně původního Caesar salátu, bychom mohli vést dlouhé debaty. V původním receptu chybělo kuřecí maso a slanina. I zálivka může mít různé složení. Místo krutonů, které se zpravidla připravují ze staršího bílého pečiva, můžeme do salátu přidat opečenou cizrnu, která mu dodá příjemnou křupavost a pokud budete salát připravovat bez masa, tak i potřebné bílkoviny. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Zálivka
    parmezán 150g
    ančovička 4filety
    česnek 2stroužky
    worcestr 2lžičky
    hořčice 2lžíce dijonská
    žloutky 2ks případně odpovídající množství majonézy
    sůl 1/2lžičky
    pepř čerstvý
Salát
    cizrna 250g
    paprika 1/2lžičky sladká
    salát římský
    maso kuřecí
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme zálivku - česnek, ančovičky, hořčici a žloutky rozmixujeme v mixéru.
  2. Do této směsi přidáme další ingredience na zálivku a dále mixujeme, aby vznikla hladká směs.
  3. Ochutnáme ji a případně ještě doladíme solí, pepřem, citronovou šťávou.
  4. Cizrnu můžeme použít z plechovky, nebo sušenou. Sušenou den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a cizrnu uvaříme dle návodu.
  5. Připravenou cizrnu promícháme v míse s olejem, solí a pepřem a sladkou paprikou.
  6. Plech vyložíme pečicím papírem, kam přesuneme cizrnu.
  7. Pečeme ji v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
  8. Římský salát nakrájíme, opereme a osušíme.
  9. Přendáme ho do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme.
  10. Salát naservírujeme a přidáme opečenou cizrnu, hobliny parmezánu a čerstvý pepř.
  11. Případně můžeme salát doplnit opečeným kuřecím masem.

Pokud jsme použili cizrnu z plechovky, vytřídíme prázdnou plechovku do šedých kontejnerů na kovy. Právě do nich můžeme také třídit kovové uzávěry, nebo třeba hliníková víčka. V některých obcích se odpad třídí v rámci tzv. multikomoditních sběrů, kdy je možné do jedné nádoby třídit různé druhy odpadu. Sledujte proto vždy informace na samolepkách kontejnerů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*