Krkovice v pivním těstíčku s cibulovými brambory

Vepřová krkovice je prorostlejší kus masa, který se hodí nejvíce na grilování, kdy se přebytečný tuk vypeče a zůstane krásně šťavnaté maso. Z krkovice ale můžeme připravit i řízky. Tentokrát klasický trojobal vyměníme za těstíčko a jako přílohu použijeme šťouchané brambory s opečenou cibulkou.
Vepřová krkovice je prorostlejší kus masa, který se hodí nejvíce na grilování, kdy se přebytečný tuk vypeče a zůstane krásně šťavnaté maso. Z krkovice ale můžeme připravit i řízky. Tentokrát klasický trojobal vyměníme za těstíčko a jako přílohu použijeme šťouchané brambory s opečenou cibulkou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Krkovice
    Krkovice 4plátky libovější
    mouka 120g hladká
    pivo 80ml světlé
    vejce 2ks bílky
    česnek 2stroužky
    petrželka 2lžíce
Cibulové brambory
    brambor 1kg
    cibule 1ks velká
Pokyny
Krkovice
  1. Krkovici lehce rozklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Bílky vyšleháme, aby nám vznikl pevný sníh. Přidáme lžičku soli, pepř, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, pivo, mouku a ještě prošleháme. Vznikne nám tekutější těsto.
  3. V hluboké pánvi rozpálíme silnou vrstvu oleje - tak, aby byly plátky masa úplně ponořené.
  4. Plátky namáčíme do těstíčka a postupně vkládáme do rozpáleného oleje. Maso pečeme z každé strany cca 5 minut, nebo dokud není těsto hezky zlaté.
Cibulové brambory
  1. Na přílohu si uvaříme brambory v osolené vodě.
  2. Měkké brambory rozmačkáme šťouchadlem.
  3. Cibuli nakrájíme na drobné kousky.
  4. V rendlíku rozehřejeme asi 3 lžíce oleje a cibulku v něm opečeme dozlatova.
  5. Nakonec hotovou cibulku i s olejem přidáme k rozmačkaným bramborám a zamícháme.

Prázdné lahve od piva třídíme do zelených kontejnerů na sklo, etikety ani kovová víčka na sklenicích a láhvích nemusíme před vhozením do kontejneru odstraňovat. Vratné sklo je nejlepší vrátit zpět formou zpětné odběru, právě u obalů ze skla se kvůli jeho zdrojové náročnosti zálohový systém vyplatí. Pokud jsme použili pivo z plechovky, vytřídíme prázdné plechovky do šedých kontejnerů na kovy. Právě do nich můžeme také třídit kovové uzávěry, nebo třeba hliníková víčka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*