Smažené cibulové kroužky v pivním těstíčku


Smažené cibule kroužky přiletěly do kuchyní v našich končinách přes oceán - pochází z americké kuchyně. Tam většinou slouží jako předkrm, příloha nebo chuťovka k pivu nebo při tolik oblíbeném grilování. Zazáříte s nimi i na různých oslavách, nebo na Silvestra. Jak na to?
Smažené cibule kroužky přiletěly do kuchyní v našich končinách přes oceán - pochází z americké kuchyně. Tam většinou slouží jako předkrm, příloha nebo chuťovka k pivu nebo při tolik oblíbeném grilování. Zazáříte s nimi i na různých oslavách, nebo na Silvestra. Jak na to?
Porce
30 porcí
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    hladká mouka 200gramů
    pivo 150ml černé
    vejce 2ks
    cibule 2-3ks velké kusy
    Solamyl 1lžíce
    jedlá soda 1špetka nebo prášek do pečiva
    sůl na dochucení
Pokyny
  1. Cibule si oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Smícháme si všechny ingredience do hladkého těsta, které bude mít konzistenci o trochu hustější než to na palačinky.
  3. Pokud je těsto moc řídké – přidáme mouku. Pokud moc husté – přidáme pivo.
  4. Kolečka si obalíme v těstíčku a smažíme do zlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*