Švestkové čatní


Už vás omrzely běžné omáčky? Vyzkoušejte exotické švestkové čatní. Můžete si jej dát také ke smaženému sýru.
Už vás omrzely běžné omáčky? Vyzkoušejte exotické švestkové čatní. Můžete si jej dát také ke smaženému sýru.
Porce
600 g čatní
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    švestky 500g
    česnek 3stroužky
    cibule 1ks
    zázvor 1lžička najemno nastrouhaný
    skořice ½lžičky mletá
    cukr 500g
    ocet 200ml
    nové koření 3kuličky
Pokyny
  1. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
  2. V kastrole si na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli s česnekem, přihodíme vypeckované švestky a zbytek ingrediencí.
  3. Čatní naplníme do skleniček, které zavíčkujeme a obrátíme vzhůru dnem. Výborné je nejen k masu, ať grilovanému nebo pečenému, doporučujeme také jako přílohu k sýrům.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*