Taštičky z uzeného pstruha s křenovou omáčkou a jarní cibulkou


Uzený pstruh je v kombinaci s křenem a cibulkou příjemně pikantní. Tento pokrm může být lehkou letní večeří nebo větším předkrmem. Místo pstruha můžete použít třeba lososa nebo kvalitní sardinky.
Uzený pstruh je v kombinaci s křenem a cibulkou příjemně pikantní. Tento pokrm může být lehkou letní večeří nebo větším předkrmem. Místo pstruha můžete použít třeba lososa nebo kvalitní sardinky.
Porce
8 porcí
Doba přípravy
60 minut
Doba vaření
5 minut
Suroviny
Těsto
    mouka 250g hladká
    mouka 250g polohrubá
    vejce 4
Náplň
    maso 0,9kg z uzených pstruhů bez kostí a kůže
    sýr 100g Philadelphia
Omáčka
    máslo 30g
    šalotka 100g
    ocet 34g vinný
    smetana 100g
    mléko 240g
    chléb 30g toustový, střídky
    křen 80g strouhaný
Pokyny
Těsto
  1. Mouku, vejce, sůl a případně trošku vody smícháme. Asi 10 minut hněteme, tak aby vzniklo pevné, kompaktní a hladké těsto.
  2. Zabalíme jej do fólie a necháme asi tři hodiny odležet v lednici.
  3. Pak jej rozdělíme na díly a vyválíme z něj tenké obdélníky přibližně 10 x 20 cm.
  4. Na delší stěnu naznačíme rádýlkem čtyři díly.
  5. Mezi rysky nastříkáme úměrné množství náplně a těsto zvlhčíme pomocí štětce.
  6. Přehneme kratší stranu v polovině po celé délce, uzavřeme tím těsto jako taštičku.
  7. Pečlivě umačkáme v místech, kde se těsto dotýká, a rádýlkem rovnoměrně odřízneme. Tak aby vznikly čtyři kusy taštiček. Pak vaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.
Náplň
  1. Maso ryby, sýr a trochu soli s pepřem vložíme do kutru.
  2. Umixujeme do hladké kompaktní hmoty.
  3. Důkladně promícháme a případně ještě osolíme.
  4. Pokud by se směs zdála příliš suchá, můžeme ještě přidat pár lžic smetany.
  5. Vložíme ji do cukrářského pytlíku a plníme taštičky.
Omáčka
  1. V menším rendlíku rozehřejeme máslo a přidáme šalotku nakrájenou najemno. Směs dusíme do sklovita a pak zalijeme bílým octem, přivedeme k varu a následně přidáme mléko a smetanu.
  2. Pomalu vaříme asi dvě minuty a přidáme chléb nakrájený na kostičky.
  3. Opět vaříme asi dvě minuty, přidáme křen, zlehka necháme přejít varem, promícháme a ihned promixujeme do hladka ponorným mixérem.
  4. Přecedíme přes síto a můžeme podávat. Pokud budeme omáčku servírovat později, po ohřátí ji ještě promixujeme mixérem, aby byla při podávání zlehka napěněná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*