Knedlíková nádivka s kachními jatýrky a čerstvým tymiánem


Nádivka si na našem stole zaslouží místo častěji než jednou za rok o Velikonocích. Jako příloha se hodí k masům a samotná může posloužit jako lehké jídlo. Skvěle chutná i vychladlá.
Nádivka si na našem stole zaslouží místo častěji než jednou za rok o Velikonocích. Jako příloha se hodí k masům a samotná může posloužit jako lehké jídlo. Skvěle chutná i vychladlá.
Porce
1 forma na biskupský chlebíček
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    knedlík ks houskový
    máslo 100g
    maso 250g kachní játra, nakrájená na malé kousky
    cibule 1ks
    česnek 2stroužky
    vejce 3ks
    strouhanka 1hrst
    mouka 2lžíce polohrubá
    mléko 200ml plnotučné
    majoránka 1lžíce
    muškátový květ 1/2lžičky
    tymián 1lžíce
Pokyny
  1. Chlebovou obdélníkovou pečicí formu či formu tvaru hlubšího hřbetu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  2. Pak rozehřejeme troubu na 160 °C.
  3. Do menšího hrnce vložíme máslo, dáme na oheň a necháme rozpustit.
  4. Přidáme cibuli, chvilku podusíme a přidáme játra. Krátce osmahneme na cibulce a přidáme utřený česnek. Osolíme, opepříme a stáhneme z plotny.
  5. Pak přímo v hrnci rovnoměrně posypeme strouhankou a moukou.
  6. Vše dobře promícháme, přidáme rozšlehané vejce, rovnoměrně polijeme mlékem a posypeme ostatním kořením.
  7. Znovu dobře promícháme, necháme mléko, aby se dobře vsáklo do kostiček knedlíku. Na závěr ještě případně dosolíme.
  8. Výsledná hmota by měla být lepivá, ale stále ještě nadýchaná. Pomocí stěrky ji přemístíme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby.
  9. Pečeme zvolna na 150–160 °C asi čtyřicet minut.
  10. Po upečení necháme chvilku odpočinout, vyklopíme z formy, nakrájíme na asi 3 cm silné plátky a podáváme.
  11. Nádivka též velmi dobře chutná vychladlá, jen v pokojové teplotě, servírovaná jako takový chutný snack, třeba s miskou zelených oliv.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*