Losos s chilli brambory a fazolkami na slanině

Ryby by se měly v jídelníčku objevovat alespoň jednou týdně. Nejvíce jim sluší jednoduchá úprava - rybu stačí upéct nebo osmahnout na oleji, přidat sůl a kvalitní pepř. Jako přílohu můžeme zvolit upečené brambory s lehce pikantní chutí a křupavé fazolky se slaninou. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Ryby by se měly v jídelníčku objevovat alespoň jednou týdně. Nejvíce jim sluší jednoduchá úprava - rybu stačí upéct nebo osmahnout na oleji, přidat sůl a kvalitní pepř. Jako přílohu můžeme zvolit upečené brambory s lehce pikantní chutí a křupavé fazolky se slaninou. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Losos
    losos 4ks steaky
Brambory
    brambor 800g
    smetana 400ml ke šlehání
    chilli 8lžic omáčka
    paprika 2lžíce sladká
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks
Fazolky
    fazolky 500g mražené
    slanina 100g
    cibule 1ks
    česnek 1stroužek
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme brambory - oloupeme je, omyjeme a nakrájíme na kostičky (jako na fotce).
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme brambory a chvíli společně opékáme.
  3. Nakonec přisypeme sladkou papriku a ještě asi minutu restujeme.
  4. Mezitím v míse smícháme smetanu s chilli omáčkou.
  5. Tuto směs přilijeme k bramborám, dochutíme solí a pepřem a pozvolna vaříme, dokud nezačne směs houstnout (trvá to cca 10 minut) - brambory pustí škrob.
  6. Směs poté přendáme do pekáče a asi 30 minut pečeme na 200°C v troubě, dokud nezačnou brambory lehce zlátnout.
  7. Když máme hotové brambory, připravíme si fazolky.
  8. V pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a nakrájenou slaninu.
  9. Nakonec přidáme mražené fazolky (není třeba je předem rozmrazovat) a společně restujeme, fazolky ale musí zůstat hezky křupavé). Na závěr dochutíme solí a pepřem.
  10. Úplně nakonec připravíme lososa - osolíme ho a opepříme a osmažíme na oleji/ghí - doba závisí na výšce filetu.

Obsah kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit a vytřídit do žlutého kontejneru, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy. Rostlinné části - jako slupky od cibule a česneku patří nejlépe na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad. Tříděním odpadu umožňujeme jeho recyklaci a snižujeme uhlíkovou stopu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*