Pangas s dušeným špenátem

Ryby bychom ideálně měli do jídelníčku zařadit 2 - 3x týdně. Ideální tip na rychlou večeři je pak bílá ryba - pangas se špenátem. Chutná výborně a je hotový opravdu raz dva.
Ryby bychom ideálně měli do jídelníčku zařadit 2 - 3x týdně. Ideální tip na rychlou večeři je pak bílá ryba - pangas se špenátem. Chutná výborně a je hotový opravdu raz dva.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    bílá ryba 4fileta pangas
    brambor 800g předem uvařené
    špenát 500g listový, dušený
    česnek 4stroužek
    máslo 2lžíce
    olej 2lžíce
    pažitka hrst
Pokyny
  1. Filety si omyjeme a osušíme.
  2. Pečlivě je osolíme a opepříme.
  3. Uvařené brambory si nakrájíme na čtvrtinky.
  4. Špenát důkladně promyjeme pod vodou.
  5. Oloupeme si česnek a nakrájíme ho na tenké plátky.
  6. Nakrájené brambory si na oleji usmažíme do zlatova, dáme stranou do mísy. Přidáme lžíci másla, osolíme a ozdobíme pažitkou.
  7. Na zbytku másla orestujeme česnek, přidáme špenát, osolíme a velmi krátce promícháme.
  8. Filety si opečeme na oleji z obou stran do zlatova (dohromady asi 8 minut) a podáváme teplé s opečenými brambory a špenátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*