Zavináče z pangase


Na dobré jídlo je třeba si občas počkat. Stejně tak tomu je i u zavináčů z bílých ryb, které si v naší české kuchyni tak rádi připravujeme. Skvěle se hodí jako chuťovka k pivu!
Na dobré jídlo je třeba si občas počkat. Stejně tak tomu je i u zavináčů z bílých ryb, které si v naší české kuchyni tak rádi připravujeme. Skvěle se hodí jako chuťovka k pivu!
Porce
8 zavináčů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
Suroviny
    bílá ryba 8fileta pangas
    cibule 2ks velká
    ocet 1/4litr
    sůl 30g
    cukr 10g na dochucení
    mrkev 1ks
    citrón 1ks
    kopr hrst nasekaný
    okurky malé kyselé, podle počtu filet
    pepř na dochucení
Pokyny
  1. Připravíme si nálev – na litr vody použijeme ¼ litru octa, 30 g soli, 10 g cukru a zbytek koření a bylinek. Vše povaříme v hrnci asi 15 minut a necháme vychladnout.
  2. Rybí filety si nakrájíme na tenké plátky.
  3. Do plátku zabalíme na tenké špalíčky nakrájenou mrkev, okurku a citron.
  4. Propíchneme špejlí tak, aby se nám závitek nerozbalil.
  5. Připravíme si skleněnou nebo kameninovou nádobu a zavináče si narovnáme na dno těsně jeden vedle druhého.
  6. Zalijeme nálevem tak, aby byly všechny zavináče potopené.
  7. Necháme v ledničce marinovat 4-5 dnů.
  8. Podáváme s čerstvým chlebem, nebo jiným pečivem.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*