Zvěřinový dýňový guláš

Existuje víc podzimní zelenina, než je dýně? Skvěle se hodí na sladké i slané vaření, je zdravá (obsahuje velké množství vlákniny) a pokrmům dodá lehce nasládlou chuť. Tentokrát ji vyzkoušíme v kombinaci se zvěřinou, a to rovnou v oblíbeném českém pokrmu - v guláši podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Existuje víc podzimní zelenina, než je dýně? Skvěle se hodí na sladké i slané vaření, je zdravá (obsahuje velké množství vlákniny) a pokrmům dodá lehce nasládlou chuť. Tentokrát ji vyzkoušíme v kombinaci se zvěřinou, a to rovnou v oblíbeném českém pokrmu - v guláši podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    zvěřina 1kg ideálně kančí maso
    cibule 2ks velká
    paprika 2lžíce sladká
    česnek 2stroužky
    kmín 1lžička
    dýně 1ks menší hokkaido
    olej nebo sádlo
Pokyny
  1. Na oleji/sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Poté přidáme na kousky nakrájené maso, které osolíme, opepříme a orestujeme. Je to důležitý krok, aby měla omáčka výraznou chuť.
  3. Poté přisypeme kmín a sladkou papriku a necháme krátce rozvonět - paprika se nesmí připálit, jinak by mohla zhořknout.
  4. Dále přidáme oloupanou a na malé kostičky nakrájenou dýni.
  5. Nakonec podlijeme vodou (ještě lépe hovězím vývarem) a za občasného míchání dusíme do měkka.
  6. Dýně by měla být úplně rozvařená a guláš hezky zahuštěný.
  7. Nakonec přidáme rajčatový protlak, dochutíme majoránkou, česnekem, případně osolíme, opepříme a ještě chvíli povaříme na mírném ohni.

Po vaření i pečení nás čeká, jako vždy úklid, jeho nedílnou součástí je i odstranění odpadu, který v jeho průběhu vznikl. Slupky od zeleniny patří do kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad. Třídění odpadu je nejsnadnější způsob, jak může každý z nás snížit svoji uhlíkovou stopu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*