Rychlé, ale přitom dokonale lahodné jídlo pro každou příležitost! Vepřové medailonky v krémové žampionové omáčce připravíme během pár minut a s minimem surovin. Připravte si vepřové medailonky na krémové omáčce se žampiony a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Rychlé, ale přitom dokonale lahodné jídlo pro každou příležitost! Vepřové medailonky v krémové žampionové omáčce připravíme během pár minut a s minimem surovin. Připravte si vepřové medailonky na krémové omáčce se žampiony a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
30 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme ji na silnější plátky, které jen velmi lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso na něm z každé strany asi minutu opečeme.
- Takto připravené maso dáme bokem.
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, do pánve po masu přidáme ghí, přidáme žampiony a asi 5 minut je opékáme.
- K žampionům přidáme nasekaný česnek, tymián a přilijeme vývar/víno.
- Necháme asi minutu povařit.
- Nakonec přidáme smetanu a maso vrátíme do pánve.
- Těstoviny uvaříme al dente a poté je přidáme do pánve s omáčkou.
- Jemně promícháme a ještě velmi krátce na mírném plameni povaříme, aby škrob z těstovin omáčku zahustil.
Pokud ghí koupíme ve skleněné lahvi, zkusme ji po spotřebování ještě dál využít – skvěle poslouží třeba na koření nebo jako dóza do spíže. Pokud pro ni další využití nenajdeme, patří vytřídit do kontejneru označeného zelenou samolepkou.