Vepřové medailonky s krémovou žampionovou omáčkou

Rychlé, ale přitom dokonale lahodné jídlo pro každou příležitost! Vepřové medailonky v krémové žampionové omáčce připravíme během pár minut a s minimem surovin. Připravte si vepřové medailonky na krémové omáčce se žampiony a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Rychlé, ale přitom dokonale lahodné jídlo pro každou příležitost! Vepřové medailonky v krémové žampionové omáčce připravíme během pár minut a s minimem surovin. Připravte si vepřové medailonky na krémové omáčce se žampiony a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vepřové maso cca 800g panenka
    těstoviny např. pappardelle
    žampiony 400g hnědé
    smetana cca 150ml ke šlehání
    vývar cca 100ml kuřecí, případně suchého bílého vína
    česnek 2stroužky
    ghí 1lžíce
Pokyny
  1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme ji na silnější plátky, které jen velmi lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso na něm z každé strany asi minutu opečeme.
  3. Takto připravené maso dáme bokem.
  4. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, do pánve po masu přidáme ghí, přidáme žampiony a asi 5 minut je opékáme.
  5. K žampionům přidáme nasekaný česnek, tymián a přilijeme vývar/víno.
  6. Necháme asi minutu povařit.
  7. Nakonec přidáme smetanu a maso vrátíme do pánve.
  8. Těstoviny uvaříme al dente a poté je přidáme do pánve s omáčkou.
  9. Jemně promícháme a ještě velmi krátce na mírném plameni povaříme, aby škrob z těstovin omáčku zahustil.

Pokud ghí koupíme ve skleněné lahvi, zkusme ji po spotřebování ještě dál využít – skvěle poslouží třeba na koření nebo jako dóza do spíže. Pokud pro ni další využití nenajdeme, patří vytřídit do kontejneru označeného zelenou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*