Těstoviny s kadeřávkem, žampiony a slaninou

Kadeřávek patří mezi typické podzimní suroviny. Hodí se na přípravu na smoothies, přidat ho můžeme ale také do polévek, nebo třeba do receptů s těstovinami! Připravte si rychlé těstoviny s kadeřávkem, žampiony a slaninou sypané sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kadeřávek patří mezi typické podzimní suroviny. Hodí se na přípravu na smoothies, přidat ho můžeme ale také do polévek, nebo třeba do receptů s těstovinami! Připravte si rychlé těstoviny s kadeřávkem, žampiony a slaninou sypané sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Pokyny
  1. Těstoviny uvaříme dle návodu.
  2. Kadeřávek očistíme - zbavíme ho silných stonků, lístky omyjeme a nasekáme.
  3. V hlubší pánvi rozehřejeme malé množství oleje a orestujeme na něm nakrájenou slaninu.
  4. Poté přidáme omyté a na plátky nakrájené žampiony, které taky orestujeme.
  5. Nakonec přidáme kadeřávek, přilijeme trochu vody z těstoviny a asi 10 minut společně podusíme.
  6. Osolíme a opepříme.
  7. Nakonec přimícháme těstoviny, vše přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.

Pokud si koupíme sýr v plastovém obalu, nezapomene ho prázdný vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Nevyuižité zbytky zeleniny patří do bioodpadu. Pokud si nejsme při třídění odpadu v kuchyni jisti, mrkněte na Deník třídičky Irči na díl “… třiďte odpad jednoduše”.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*