Italská zelená omáčka pesto ochutí skvěle jakýkoliv pokrm. Většina z nás zná a používá klasické bazalkové pesto. Pesto je oblíbenou surovinou nejen při přípravě těstovin, ale postupně si v naší české kuchyni získalo své místo. Mnozí z nás mu propadli natolik, že si ho připravují i sami doma a zkouší nové variace. Vyzkoušeli jste už pesto z řeřichy? Díky ní bude mít pesto nezaměnitelnou peprnou chuť a navíc si ji můžeme vypěstovat celoročně sami. 
    
| 
 | 
 
Italská zelená omáčka pesto ochutí skvěle jakýkoliv pokrm. Většina z nás zná a používá klasické bazalkové pesto. Pesto je oblíbenou surovinou nejen při přípravě těstovin, ale postupně si v naší české kuchyni získalo své místo. Mnozí z nás mu propadli natolik, že si ho připravují i sami doma a zkouší nové variace. Vyzkoušeli jste už pesto z řeřichy? Díky ní bude mít pesto nezaměnitelnou peprnou chuť a navíc si ji můžeme vypěstovat celoročně sami. 
     
 | 
          | 
 
Porce     
200 ml pesta     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
20 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Česnek oloupeme a rozmělníme.
 - Do výkonného mixeru, nebo foodprocesoru, vložíme ingredience – řeřichu, česnek, ořechy, sůl a pár kapek citronu a polovinu oleje.
 - Vše společně mixujeme a postupně přidáváme sýr a přiléváme olej, aby byla konzistence hustá.
 - Podle chuti dochutíme pepřem, případně solí (sýr je totiž sám o sobě slaný a chuťově výrazný).
 - Hotové pesto přendáme do čisté uzavíratelné sklenice.
 - Zalijeme trochou oleje a uchováváme v lednici - takto vydrží i několik týdnů.
 
