Pravá italská pasta

Dostali jste chuť na pastu jako z Itálie? Připravte si tuto pochoutku doma podle receptu na výborné těstoviny s dýňovo-sýrovou omáčkou a slaninou od Jakvkuchyni.cz!
Dostali jste chuť na pastu jako z Itálie? Připravte si tuto pochoutku doma podle receptu na výborné těstoviny s dýňovo-sýrovou omáčkou a slaninou od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    těstoviny 400g (penne nebo spaghetti)
    dýně 1ks hokaido
    česnek 6stroužků
    smetana 180ml
    sýr 100g strouhaný
    slanina 60g anglická
Pokyny
  1. Dýni omyjeme, nakrájíme na měsíčky a pečeme v troubě na 200 °C doměkka. Hokkaido dýni nemusíme loupat, slupka v troubě krásně změkne.
  2. Do osolené horké vody s kapkou olivového oleje dáme vařit těstoviny. Připravíme je “al dente” na skus. Doba přípravy je přibližně 9 až 11 minut dle druhu těstovin. 
  3. Hotové těstoviny slijeme a necháme odpočívat pod pokličkou. 
  4. Mezitím si rozmixujeme upečenou dýni se smetanou, solí a pepřem.
  5. Do hotové omáčky vmícháme sýr, nejlépe parmezán nebo goudu. 
  6. Slaninu nakrájíme na kousky, opražíme nasucho na pánvičce a vmícháme do omáčky. 
  7. Těstoviny opatrně smícháme s omáčkou a na talíři ozdobíme bazalkou. 

Buon Appetito!

Těstoviny můžeme zakoupit balené, nebo se pro ně můžeme vydat do takzvaného bezobalového obchodu. Prázdné obaly od těstoviny třídíme podle recyklačních symbolů na obalech. V případě bezobalových odpadů si můžeme odnést těstoviny v libovolném množství například v znovupoužitelných sáčcích, dozách či vymytých sklenicích přesně v takovém množství, jaké potřebujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*