Pravá italská pasta

Dostali jste chuť na pastu jako z Itálie? Připravte si tuto pochoutku doma podle receptu na výborné těstoviny s dýňovo-sýrovou omáčkou a slaninou od Jakvkuchyni.cz!
Dostali jste chuť na pastu jako z Itálie? Připravte si tuto pochoutku doma podle receptu na výborné těstoviny s dýňovo-sýrovou omáčkou a slaninou od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    těstoviny 400g (penne nebo spaghetti)
    dýně 1ks hokaido
    česnek 6stroužků
    smetana 180ml
    sýr 100g strouhaný
    slanina 60g anglická
Pokyny
  1. Dýni omyjeme, nakrájíme na měsíčky a pečeme v troubě na 200 °C doměkka. Hokkaido dýni nemusíme loupat, slupka v troubě krásně změkne.
  2. Do osolené horké vody s kapkou olivového oleje dáme vařit těstoviny. Připravíme je “al dente” na skus. Doba přípravy je přibližně 9 až 11 minut dle druhu těstovin. 
  3. Hotové těstoviny slijeme a necháme odpočívat pod pokličkou. 
  4. Mezitím si rozmixujeme upečenou dýni se smetanou, solí a pepřem.
  5. Do hotové omáčky vmícháme sýr, nejlépe parmezán nebo goudu. 
  6. Slaninu nakrájíme na kousky, opražíme nasucho na pánvičce a vmícháme do omáčky. 
  7. Těstoviny opatrně smícháme s omáčkou a na talíři ozdobíme bazalkou. 

Buon Appetito!

Těstoviny můžeme zakoupit balené, nebo se pro ně můžeme vydat do takzvaného bezobalového obchodu. Prázdné obaly od těstoviny třídíme podle recyklačních symbolů na obalech. V případě bezobalových odpadů si můžeme odnést těstoviny v libovolném množství například v znovupoužitelných sáčcích, dozách či vymytých sklenicích přesně v takovém množství, jaké potřebujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*