Salát s cizrnou a avokádem

Tento salát nás přenese až do slunného Středomoří! V receptu je kombinace šťavnatých rajčat, křupavé okurky, jemné cizrny, krémového avokáda a slané fety. Skvělé jako lehký oběd, rychlá večeře nebo pohoštění pro hosty. Hodí se i jako příloha ke grilovaným masům. Vyzkoušejte tento recept na salát s cizrnou, avokádem, balkánským sýrem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tento salát nás přenese až do slunného Středomoří! V receptu je kombinace šťavnatých rajčat, křupavé okurky, jemné cizrny, krémového avokáda a slané fety. Skvělé jako lehký oběd, rychlá večeře nebo pohoštění pro hosty. Hodí se i jako příloha ke grilovaným masům. Vyzkoušejte tento recept na salát s cizrnou, avokádem, balkánským sýrem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Salát
    cizrna 450g odpovídá 2 konzervám, uvařená
    rajčata 250g cherry
    sýr 120g feta
    okurka 1ks
    cibule 1ks červená
    avokádo 1ks
Zálivka
    olivový olej 4lžíce
    limetková šťáva 3lžíce čerstvě vymačkaná
    česnek 1stroužek větší
    pepř čerstvě mletý
Pokyny
  1. Okurku, rajčata, cibuli a avokádo nakrájíme na menší kousky.
  2. Pokud použijeme konzervovanou cizrnu, tak ji slijeme a důkladně ji propláchneme.
  3. V míse promícháme veškerou zeleninu, přidáme avokádo, rozdrobenou fetu, cizrnu a přilijeme zálivku.
  4. Na zálivku promícháme olej, limetkovou šťávu, pepř, sůl a prolisovaný česnek.

Kovové obaly od cizrny vytřídíme do sběrné nádoby na kovy označené šedou samolepkou. Slupky a odřezky z cibule, česneku, okurky nebo avokáda patří do bioodpadu nebo na kompost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*