Tento salát nás přenese až do slunného Středomoří! V receptu je kombinace šťavnatých rajčat, křupavé okurky, jemné cizrny, krémového avokáda a slané fety. Skvělé jako lehký oběd, rychlá večeře nebo pohoštění pro hosty. Hodí se i jako příloha ke grilovaným masům. Vyzkoušejte tento recept na salát s cizrnou, avokádem, balkánským sýrem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Tento salát nás přenese až do slunného Středomoří! V receptu je kombinace šťavnatých rajčat, křupavé okurky, jemné cizrny, krémového avokáda a slané fety. Skvělé jako lehký oběd, rychlá večeře nebo pohoštění pro hosty. Hodí se i jako příloha ke grilovaným masům. Vyzkoušejte tento recept na salát s cizrnou, avokádem, balkánským sýrem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Okurku, rajčata, cibuli a avokádo nakrájíme na menší kousky.
- Pokud použijeme konzervovanou cizrnu, tak ji slijeme a důkladně ji propláchneme.
- V míse promícháme veškerou zeleninu, přidáme avokádo, rozdrobenou fetu, cizrnu a přilijeme zálivku.
- Na zálivku promícháme olej, limetkovou šťávu, pepř, sůl a prolisovaný česnek.
Kovové obaly od cizrny vytřídíme do sběrné nádoby na kovy označené šedou samolepkou. Slupky a odřezky z cibule, česneku, okurky nebo avokáda patří do bioodpadu nebo na kompost.