Cizrnová polévka s pečeným česnekem

Cizrna patří mezi luštěniny a je velmi bohatá na bílkoviny a vlákninu. Připravte si chutnou krémovou cizrnovou polévku s pečeným česnekem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Cizrna patří mezi luštěniny a je velmi bohatá na bílkoviny a vlákninu. Připravte si chutnou krémovou cizrnovou polévku s pečeným česnekem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cizrna cca 650g uvařená, případně konzervované
    brambor 400g
    tymián 2lžičky
    vývar 1,2l kuřecí/zeleninový
    cibule 1ks větší
    česnek 1velká palice
    petrželka na dokončení
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme pečený česnek - seřízneme horní část a česnek pokapeme olivovým olejem. Zabalíme ho do hliníkové fólie a vložíme ho do pekáče.
  2. Česnek pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut, aby změkl.
  3. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Po chvíli přisypeme tymián a necháme ho rozvonět.
  5. Teď přidáme asi 400 g cizrny (zbytek vrátíme do polévky až nakonec, ale pokud chceme polévku úplně hladkou, přidáme cizrnu všechnu)
  6. Dále přidáme opečený česnek, který vymačkáme z palice, a brambory, které nakrájíme na malé kostičky.
  7. Nakonec zalijeme vývarem, přidáme sůl a pepř a polévku vaříme asi 15 minut, nebo do té doby, dokud nezměknou brambory.
  8. Hotovou polévku rozmixujeme dohladka a přimícháme do ní zbytek cizrny.
  9. Nakonec polévku dochutíme čerstvou petrželkou.

Prázdné a umyté plechové konzervy od cizrny můžeme třídit do kontejneru na kovy. Kovový odpad můžeme v některých obcích třídit v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu. Třiďte odpad správně - jednou z hlavních zásad je třídění odpadu podle instrukcí uvedených na samolepkách na kontejnerech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*