Bedlový guláš s bramborem

Guláš už dávno nemusí být jen masitý pokrm, o tom svědčí obliba například guláše z hlívy ústřičné, nebo ze sojového masa. Zkuste si připravit guláš z bedelpodle receptu od  Jakvkuchyni.cz.
Guláš už dávno nemusí být jen masitý pokrm, o tom svědčí obliba například guláše z hlívy ústřičné, nebo ze sojového masa. Zkuste si připravit guláš z bedelpodle receptu od  Jakvkuchyni.cz.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    bedly 10ks klobouky
    brambor 7ks 1 brambora na zahuštění
    cibule 2ks
    česnek 2stroužky
    sádlo 1lžíce
    olej 1lžíce
    bujón 1ks zeleninový
    koření 1sáček gulášové
    mletá paprika 3lžičky
    kmín sůl, pepř a příp. chilli dle chuti
Pokyny
  1. Na sádle a trošce oleje orestujeme cibuli. Přidáme česnek a nakrájené bedle. 
  2. Poté odstavíme hrnec a přidáme koření a papriku, vše pořádně promícháme. 
  3. Zalijeme menším množstvím horké vody a přidáme bujón. 
  4. Následně přidáme na kostičky nakrájené brambory a 1 brambor nastrouháme na zahuštění. 
  5. Vaříme asi 15 minut. 
  6. Nakonec dochutíme, přidáme bylinky a podáváme s pečivem. 

Kuchyňský potravinový odpad (např. slupky od brambor, okrojky od bedel a bylinek) můžeme vytřídit do našeho kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad. Sáčky na koření bývají v kombinovaných obalech, proto je vyhodíme do směsného odpadu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*