Zapečené brambory s fetou

Co takhle si připravit snadné a rychlé jídlo, ve kterém vynikne typická chuť fety? Připravte si zapečené brambory, kterým dodá feta charakteristickou chuť a krémovou konzistenci podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Co takhle si připravit snadné a rychlé jídlo, ve kterém vynikne typická chuť fety? Připravte si zapečené brambory, kterým dodá feta charakteristickou chuť a krémovou konzistenci podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 1kg
    feta 100g
    česnek 2stroužky
    olivový olej 2lžíce
    cibule 1ks
    paprika 1ks červená
    oregano 1lžička sušené
    sůl a pepř podle chuti
Pokyny
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a papriku nakrájíme na tenké proužky a česnek nasekáme na malé kousky.
  2. Troubu rozpálíme na 200 °C a připravíme si zapékací mísu nebo hlubší plech.
  3. V hrnci osolíme vodu a vložíme do ní brambory. Vaříme je cca 5 minut, aby byly měkké, ale ne rozvařené. Poté je slijeme a necháme vychladnout.
  4. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli, papriku a česnek, dokud nezměknou a nezesklovatí. Přidáme sušené oregano a promícháme.
  5. Směs cibule, papriky a česneku přidáme k bramborám, osolíme, opepříme podle chuti a vše zamícháme. 
  6. Směs brambor a zeleniny přendáme do zapékací mísy, nebo plechu, a celé posypeme nadrobenou fetou. 
  7. Brambory pečeme v troubě cca 20 minut, dokud sýr nezměkne a na povrchu nezkaramelizuje. 

TIP od Jakvkuchyni.cz: Hotové zapečené brambory s fetou podáváme hned, dokud jsou ještě teplé. Vynikající jsou například s čerstvým salátem.

Vařením vzniká v kuchyni velké množství odpadu, a proto je obecně dobré se mu snažit předcházet třeba nákupy takového množství jídla, které zvládneme sníst, abychom jídlo zbytečně nevyhazovali a předcházeli tak plýtvání jídlem. Totéž platí u obalů potravin - je vhodné nakupovat zboží v recyklovatelných obalech a vybírat také vhodnou velikost balení. V článku poradíme, Jak naložit s obaly z kuchyně. A co dělat, když si nevíme s tříděním rady? Odpovědi přinese abecední online průvodce správným tříděním Kam patří!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*