Pomazánka s fetou a bylinkami

Zachutnala vám feta a chtěli byste ji vyzkoušet i v jiném receptu? Co třeba v sýrové pomazánce s bylinkami. Pomazánka může být skvělým předkrmem, nebo chutnou svačinkou. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
Zachutnala vám feta a chtěli byste ji vyzkoušet i v jiném receptu? Co třeba v sýrové pomazánce s bylinkami. Pomazánka může být skvělým předkrmem, nebo chutnou svačinkou. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    feta 200g
    česnek 2stroužky
    olivový olej 2lžíce
    med 1lžička
    oregano 1/2lžičky sušené
    tymián 1/2lžičky sušený
    pepř podle chuti mletý čerstvý
Pokyny
  1. Fetu rozmačkáme vidličkou do hladké konzistence.
  2. Jemně nasekáme česnek a přidáme ho k fetě.
  3. Vše zakápneme olivovým olejem, přidáme med, oregano a tymián a důkladně promícháme, aby se všechny suroviny dobře propojily.
  4. Podle chuti ještě opepříme. Sůl obvykle není třeba přidávat, feta je dost slaná sama o sobě.

TIP od Jakvkuchyni.cz: podáváme s čerstvým pečivem, na grilovaném toastu nebo jako dip s krekry a zeleninou.

Plastový obal od fety patří do žlutého kontejneru, sklenička od medu do kontejneru na sklo. Obaly od koření obvykle obsahují několik různých neoddělitelných vrstev, proto patří do směsného odpadu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*